Temauge i Genbrugsen 30. januar 2024 - Julemærkehjemmet i Hobro

Tirsdag den 30. januar blev der i Ørsted afholdt en rigtig god aften for alle medlemmer af Y's Men's Clubben, medlemmer af KFUM og KFUK, medarbejdere i Genbrugsen og alle andre interesserede. Der var stor tilslutning til aftenen, så vi blev 55 deltagere. I uge 5 går hele omsætningen og overskuddet fra aftenen til Julemærkehjemmet i Hobro. Der blev afsendt 12.000 kr.

I år er regionsprojektet 2023-2024 ”ENSOMHED og FÆLLESSKAB” blandt børn og unge, og vi havde derfor besøg af viceforstander for Julemærkehjemmet Hobro Lene Gamrath (th.) samt opfølgningskoordinator Bente Kokholm, hvis hovedopgave er at støtte børnene og deres familier med at finde tilbage i dagligdagen efter opholdet.

En dejlig aften med information om det store arbejde der gøres på de danske julemærkehjem. Tak til Lene og Bente for en fantastisk aften.

Også en kæmpe tak til køkkenholdet der havde lavet flødekartofler, hamburgryg og gulerodssalat til de mange deltagere. Efter kaffen kunne vi også nyde lækker hjemmebagt kringle. 

”Regionsprojektet er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Kirkelige Mediecenter og Røde Kors, og i dialog med en række børne- og ungdomsorganisationer”.

International kirkedag 21. januar 2024

16 Y's Men havde fundet vej til Udby Kirke til gudstjeneste kl. 11.00 med Jan Schmidt som præst.

Derefter kørte vi til Holbæk Sognegård, hvor de medbragte madpakker blev spist. Gåturen blev droppet på grund af det dårlige vejr. Istedet havde Elisabeth fundet oplysninger om lokalhistorien og fortalte blandt andet om Holbækgård og de folk, der havde levet der. I Holbæk står også en buste af general Borgaard, som hun fortalte om. Busten kan ses fra Sognegården.

Der blev også tid til fødselsdagssang for Bjarne, som i denne anledning gav kage til kaffen.

Som altid en hyggelig stund sammen med Y's Men.

Juleafslutning 5. december 2023

Tak for en dejlig juleafslutning til festudvalget.

Som sædvanlig lækker mad - flæskesteg, hvide og brunede kartofler, rødkål og ikke mindst masser af sovs.

Efterfølgende var der Ris a la Mande med kirksebærsovs.

I løbet af aftenen var der pakkespil, der blev læst julehistorie, der blev snakket, spist slik og drukket kaffe.

Undervsejs fik vi sunget mange dejlige julesange og julesalmer og aftenen sluttede med juleevangeliet.

 

Emneuge i Genbrugsen 24. oktober 2023 til fordel for Mission Afrika

Tirsdag den 24. oktober startede vi 18.00 med spisning af lækker mad fremstillet af KFUM og KFUK - stuvede hvidkål med kanel og sukker for dem, der er vilde med det !!  -   og rødbeder til vi andre -  dertil dejlige frikadeller. 

Jørn Blohm Knudsen fortalte om Mission Afrikas arbejde rundt i verden og om hvordan man i disse tider har missionærer fra lande tæt på lokalbefolkningen.

Efter foredraget blev vi trakteret med kaffe og lækker hjemmebagt kage.

Hele ugens omsætning i butikken samt overskuddet fra aftenen går til Mission Afrika.

Djursbomarch 24. september 2023

Endnu en dejlig march er afviklet med 183 deltagere. Også i år var det et rigtig dejligt vejr til travetur i skoven og hygge på rastepladserne. Eigil havde en fin tur rundt på arealerne i nærheden af lejrbygningen med mange deltagere.

Der var motionsbanko rundt på ruterne, som næsten alle vælger at deltage i. Desuden var der hængt 10 ting op i træerne, som børnene skulle finde fra den sidste rasteplads og hjem. Desværre var der ikke så mange børn med på marchen i år.

Efter gåturen var der som altid varme vafler og kaffe, som mange valgte at nyde udenfor i det fine solskin.

Forventet overskud ved arrangementet er ca. 29.000 kr., så igen et flot beløb vi kan overrække til KFUM-spejderne til brug i Hummelmosen.

Tak til alle, som har taget en tørn først med annoncetegning, udbringning af foldere, bagning og ikke mindst tak til Jer der kom og hjalp på dagen.

HUSK at sætte kryds i kalenderen til næste års march, som er den 29. september 2024.

 

Besøg af Haslev Y's Men's Club 7. og 8. september 2023

Vi har haft dejligt besøg af vennerne fra Haslev Y's Men's Club. I løbet af torsdagen var vi i Kirkeskoven i Ørsted, ved Stendysserne ved Vivild og  havde en dejlig festaften. Fredag startede med fælles morgenmad i Genbrugsen inden bussen hentede os kl. 10, hvor vi kørte til Rosenholm Slot og fik en flot rundvisning. Derefter gik turen af små veje til Hummelmosen, hvor vi fik snitter til frokost. Eigil gik tur med nogle og fortalte om centret og området, mens andre valgte at gå lidt omkring ved huset og slappe lidt af.

Vi sluttede med kaffe og kage inden turen igen gik til Ørsted, hvor vi sagde farvel til hinanden efter et par hyggelige dage.

Sommerafslutning 6. juni 2023

En dejlig sommerafslutning, som blev afholdt på Mejlgaard Slot. Vi nød først en lækker middag med kylling, kartofler og flere salater.

Herefter gik vi alle ud i den dejlige park, hvor Henning forestod præsidieoverdragelsen og derefter kunne man nyde det smukke vejr udenfor.

Senere gik vi ind for at få kaffe og skønne hjemmelavede islagkager. I løbet af aftenen sang vi også flere af vore dejlige sommersange.

Tak for en dejlig afslutning på klubåret til festudvalget.

Emneuge i Genbrugsen om Danmission uge 5 2023

Tirsdag den 31. januar 2023 kl. 18.00 samledes en flok fra KFUM og KFUK og Rougsø-Sønderhald Y's Men's Club til en aften med fællesspisning og foredrag om arbejdet i Danmission. Ida Folmersen fortalte angageret om sit arbejde.

Hele ugens omsætning i uge 5 blev sammen med overskud fra aftenen afsendt til arbejdet i Danmission. 

International Kirkedag 15. januar 2023

Dagen begyndte med gudstjeneste i Ørsted kirke, hvor pastor Susanne Dahlgaard prædikede over teksten om Jesus deltagelse i en fest. Under denne kom en tjener hen til mesteren og fortalte, at vinen var sluppet op. Efter den besked gjorde Jesus sit første under. Han velsignede store fade med vand til den fineste vin man nogensinde havde smagt. Susanne havde en fin udlægning af teksten med at vi alle selv kunne have en fest, dersom vi lagde vort liv i Guds hænder.

Efter gudstjenesten spiste vi vor medbragte mad i Genbrugsen, hvorefter Leo havde arrangeret en gåtur i området omkring plejehjemmet, Tilbage havde udvalget sat kaffe og lagkage på bordet.

Efter en god og lang snak takkede Hannah udvalget for et godt arrangement, hvorefter vi skiltes.

Nytårskoncert på Værket 14. januar 2023

Lørdag d. 14 jan. var de fleste af klubbens medlemmer til nytårskoncert på Værket i Randers.

Borgmester Torben Hansen indledte med en laaang velkomsttale, hvorefter Randers Kammerorkester med den kendte og dygtige dirigent David Riddell overtog musikken.

Kammerorkestret leverede flot musik af kendte komponister og den mandlige solist Teit Kanstrup bidrog smukt med sin flotte og fyldige baryton. En fornøjelse at høre.

Efter pausen der fortsatte med dejlig musik, var der et par humoristiske indslag, hvor David Riddell fik et par af gæsterne til at medvirke.

Det sluttede med festfyrværkeri af guldkonfetti. Håber der er en god støvsuger på Værket.

Derefter mødtes deltagerne til hyggeligt samvær med smørrebrød og kaffe i klublokalet i Genbrugsen.

Trods usikkerhed og utryghed ønsker og håber vi på et godt nyt år 2023.

 

Juelafslutning tirsdag den 6. december 2022

Klubbens medlemmer mødte ind til flot pyntede borde og et veloplagt festudvalg.

Efter lækker middag med flæskesteg, kartofler og rødkål, der som sædvanlig sluttede med risalamande. Eigil havde lavet flotte juledekorationer, som pyntede på aftenen, men samtidig var mandelgave for de heldige.

I aftenens løb var der et anderledes pakkespil og en julehistorie, hvori alle klubbens medlemmer blev nævnt med navn.

Vi sang naturligvis også en del af vore dejlige julesange og julesalmer.

Tak til festudvalget for en dejlig afslutning på 2022.

Emneuge i Genbrugsen til fordel Folkekirkens Nødhjælp 8.11.2022

GENBRUGSEN I ØRSTED blev i denne uge gæstet af Poul Kjar, pressechef for Folkekirkens Nødhjælp.

Han er lige hjemvendt fra Ukraine, hvor han sammen med generalsekretæren har oplevet vilkårene for hjælpearbejdet.

Poul Kjar fortalte om organisationens opgaver i Ukraine - og om Folkekirkens Nødhjælp generelt.

To ukrainske gæster, som i øjeblikket er bosat på Centret i Holbæk sammen med ca. 30 andre flygtninge, fortalte gribende, med Olga Jensen som tolk, om deres flugt fra Ukraine og om tilværelsen i Danmark.

KFUM og KFUK i Rougsø var værter denne aften, som havde stor tilslutning fra Rougsø-Sønderhald Y’s Men’s Club samt gæster.

Indtægter ved salget i Genbrugsen i Ørsted i uge 45 samt aftenens overskud går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp.

 

 

Klubbesøg hos venskabsklub Haslev Y's Men's Club 1. og 2. september 2022

15 veloplagte Y's Men fra Rougsø-Sønderhald Y's Mens's klub kom til Haslev via Molslinien og startede med en dejlig frokost i Kirkehuset i Haslev. Vi kørte derefter i privatbiler til Skovtårnet, hvor de fleste kom op i toppen af tårnet.. Derefter tilbage til Haslev til indkvartering og omklædning inden en dejligt festaften.

Fredagen bød på tur i bus i Martin A. Hansens fodspor, med frokost og udsigt fra Stevns Klint - på tilbagevejen en dejligt kop kaffe med hjemmebag inden vi tog afsked efter et par dejlige dage.

Se udførlig beskrivelse af vedhæftede referat vi har modtaget fra Haslev 

Sommerafslutning 7. juni 2022

Det blev igen en sommerafslutning med masser af dejlig mad og god snak. Desværre var vejret blæsende med regn, så kun de "sejeste" tog en lille tur på kirkegården inden vi hurtigt vendte tilbage til den varme kaffe.

Vi var der alle 29 foruden et par ægtefæller og vores "mor" Annelise Thomsen. 

Efter maden fortalte Elisabeth om en spændende tur til Christiansfeld og Arne kom med endnu en sjov jagthistorie. Der var også tid til et alternativt bankospil med gevinster.

Der var præsidieoverdragelse ved Karin inden Annelise sluttede aftenen.

Tak til festudvalget for en dejlig aften.

 

Besøg af Haslev Y's Men's Club 2. og 3. september 2021

Tak for dejlige dage med vores venskabsklub fra Haslev. Vi glæder os til mange kommende besøg både hos Jer og os i årene fremover.

Klubbens 35 års jubilæum i september 2020

Klubbens 35 års jubilæum blev afviklet på festligste vis.
Vi mødtes til andagt i Ørsted kirke ved sognepræst Susanne Marie Park
Dahlgaard.
Dernæst var der lækker middag i Sognegården, leveret af Møllebistroen i
Auning, og underholdning ved “2 x Madsen” alias kirkesanger Olaf Madsen og
organist Henrik høj Madsen, Ørsted Kirke.
Aftenens festtalere var tidligere medlem Peter Jørgensen, klubben første
præsident, og Annalise Thomsen, som sammen med Christian var dem, der startede klubben i 1985.
Præsident Bente Kolind Hansen oplæste hilsen fra regionsleder Arne Holm
Hansen, pastpræsident i klubbens første præsidie og også i det nuværende.
Arne var desværre forhindret pga. møde andetsteds.
Sluttelig rundede vi aftenen af med  kaffe og lækker kransekage a’ la Søren
Lebech og afslutning ved Kell Andersen.
Stor tak til festudvalg og præsidie for et festligt og veltilrettelagt
arrangement.